ACE PACKAGING SCHENKT 5089 EURO AAN SINT-TRUIDENS DIERENASIEL ‘DE DIERENVRIENDEN’

ACE PACKAGING SCHENKT 5089 EURO AAN SINT-TRUIDENS DIERENASIEL ‘DE DIERENVRIENDEN’

Brenda
01/03/2019 - 09:28

PERSBERICHT Vrijdag 21 december 2018  — Elk huisdier verdient een warm en liefdevol leven. ACE Packaging overhandigde op vrijdag 21 december een cheque met een mooi bedrag van €5089 euro aan de bestuurders van dierenasiel ‘De Dierenvrienden’, te Sint-Truiden.

ACE Packaging gaf de voorbije jaren, naar aanleiding van de feestdagen, een eindejaarsgeschenk aan haar klanten. “We beslisten samen met onze werknemers om dit bedrag anders, maar vooral warmer te gaan besteden”, zegt de CEO Olivier Stappaerts. “Een deel van onze omzet schenken we graag aan het dierenasiel van Sint-Truiden. Deze dieren verdienen uiteindelijk ook een warme kerst.”

De personeelsleden van ACE Packaging hebben allen een hart voor dieren. De grote meerderheid van hen hebben ten minste één huisdier in hun midden. ‘De beslissing om een lokaal dierenasiel te steunen werd intern vol lof onthaald’, geeft Olivier toe.

‘We zijn echt blij en verheugd om met ons allen, maar vooral samen met onze klanten, een totaalbedrag van 5089 euro aan De Dierenvrienden te kunnen schenken! Zeker in deze gezellige tijd van het jaar. Het geeft ons een warm hart! En we helpen er hopelijk heel wat dieren mee!’

De Dierenvrienden..
Het dierenasiel van Sint-Truiden kent een geschiedenis die teruggaat tot 1963. Het aantal opgevangen dieren (honden en katten) neemt jaarlijks toe. De Dierenvrienden ondertekenden als allereerste de beginselverklaring voor een goed dierenasielbeleid. Een initiatief van de provincie Limburg die de efficiëntie en kwaliteit van de dierenasielen ten goede moet komen. De Dierenvrienden staan tevens in voor het ophalen van verloren en loslopende honden en katten in de grote meerderheid van de provincie.

ACE Packaging is..
ACE Packaging is een Belgisch fabrikant en verdeler van primaire voedingsverpakkingen voor de industriële food & retailsector en tal van andere sectoren.

Jaarlijks levert ACE Packaging 3 tot 4 miljard verpakkingen. De voorbije jaren hebben wij ervoor gezorgd dat we reeds 30-35% van onze verpakkingen kunnen voorzien met een OK Home compost logo. Dit betekent concreet dat de verpakking volledig thuis composteerbaar is.

De enorme afvalberg die verpakkingen veroorzaken, is een welgekend probleem. Als we als Belgisch bedrijf kunnen helpen om deze afvalberg te verkleinen door ecologische verpakkingen aan te bieden, is dit niet enkel een economische beslissing maar ook een morele beslissing. Klanten zijn steeds meer vragende partij om hun voedingsverpakkingen te optimaliseren. Een verpakking kan milieuvriendelijk zijn op verschillende manieren. In eerste instantie focussen we ons op de juiste materiaalkeuze, dewelke zoveel mogelijk composteerbaar of recycleerbaar moet zijn. Verpakkingen spelen ook een belangrijke rol om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat er minder voedsel wordt weggegooid.

Brenda Durniseau, Marketing & Communication: “Niet alleen onze producten zijn duurzaam. Ook onze bedrijfsvoering pasten we aan. Daarom installeerden we 7500 m2 aan zonnepanelen op ons dak. Ons zusterbedrijf opereert zelfs vanuit een volledig passiefgebouw.”  Het bedrijf zet ook in op sensibilisering: “Echte verandering is pas mogelijk als iedereen beseft hoe belangrijk ecologie is. Daarom moedigen we via verschillende initiatieven zoveel mogelijk mensen aan om duurzame verpakkingen te gebruiken.” Bij ACE Packaging werken bovendien zo’n 100-tal personen uit de regio. 

ACE PACKAGING SCHENKT 5089 EURO AAN SINT-TRUIDENS DIERENASIEL ‘DE DIERENVRIENDEN’

Meer nieuws

Nieuws
03 apr 2019

Klinkt MAP voor jou als Chinees in de oren? Heb je wel eens gehoord van gas of vacuüm verpakken, maar heb je geen idee van wat dit precies inhoudt?

Nieuws
28 mrt 2019

WELKE FUNCTIES ZIJN VAN BELANG BIJ HET KIEZEN VAN EEN VERPAKKING?

Nieuws
03 jan 2019

PERSBERICHT Vrijdag 21 december 2018  — Elk huisdier verdient een warm en liefdevol leven.

Nieuws
04 dec 2018

De warmste weken bij ACE 🔥 Every pet deserves a warm and loving life.