Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We zijn op groene missie! Bij ACE Packaging is er liefde voor de natuur en het milieu. We zetten ons in voor een duurzame en milieuvriendelijke planeet. We willen graag een verschil maken, samen met jou! We gaan dan ook steeds op zoek naar elementen die hun steentje bijdragen aan een groene en duurzame wereld. We zijn op missie, op groene missie! Ontdek hier meer over onze maatschappelijk verantwoorde ondernemingspolitiek.

Duurzame toekomst

Samen voor een duurzame toekomst

ACE Packaging staat erop om een verantwoord groen en toonaangevend beleid te voeren. Stap voor stap willen wij naar een duurzame toekomst! We zijn dan ook vastbesloten het voortouw te nemen als het om duurzaamheid gaat.

Bij ACE Packaging zetten we ons dan ook volop in om de milieubelasting van onze activiteiten te minimaliseren. We werken hard voor een duurzame en milieuvriendelijke planeet! We hechten er dan ook veel belang aan dat onze producten vervaardigd en gebruikt kunnen worden met een enorm respect voor de natuur.

Wij bij ACE Packaging willen een steeds terugkerend proces creëren waarbij de eindfase van ons product zorgt voor een positief begin van iets nieuws.

Green solutions assortiment

Green Solutions als oplossing!

We gaan steeds op zoek naar hernieuwbare en composteerbare grondstoffen. Het Green Solutions assortiment is hier de vertaling van.

Dit assortiment laat zien dat we op missie zijn, op groene missie!

De verschillende artikels die deel uitmaken van dit assortiment zijn betaalbare, kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke verpakkingen die met het nodige respect voor de mens, het milieu en de economie geproduceerd en verdeeld worden.

People, planet, profit!

Dit assortiment houdt rekening met de 3 P's

Een verpakking die vlot opent en sluit, een verpakking die goed in de hand ligt, een verpakking die bestaat uit hernieuwbare grondstoffen én zijn steentje bijdraagt aan een milieuvriendelijkere planeet: dat zorgt voor een blij gevoel!

Bij ACE Packaging is het onze missie om te zorgen voor een beleving en een goed gevoel. Producten die gemaakt zijn met een respect voor de natuur zullen die sfeer teweegbrengen. We willen een bepaalde teamspirit creëren bij ACE Packaging! We zetten ons samen met jou in voor een gezamenlijk doel: een beter leefmilieu.

Het Green Solutions gamma is een assortiment van onder meer composteerbare, recycleerbare en herbruikbare verpakkingen. Kortom, een weerspiegeling van ons duurzaam engagement.

Binnen ons assortiment trachten we zo weinig mogelijk gebruik te maken van zware metalen en inkten. Het gebruik hiervan dringen we terug door de standaard formules te wijzigen en zware metalen te bannen. Concreet verminderen we op die manier het gebruik van koper in de kleuren blauw en groen.

Ook onze hotmelt lijmen schakelen we volop om in milieuvriendelijkere koudlijmen. De paraffine die we gebruiken om je product lekker vers te houden wijzigen we naar een milieuvriendelijke palmolie als grondstof.

Ecologische en duurzame producten hoeven niet altijd duurder te zijn. Bij ACE Packaging vertalen we het Green Solutions assortiment naar een betaalbaar initiatief voor een beter milieu!

De consument is alsmaar gevoeliger voor ecologische argumenten. Graag willen we via het Green Solutions assortiment jou ondersteunen in een groener aankoop – en verkoopbeleid. Maar we willen ook een statement maken. Zoveel mogelijk partijen bereiken en aanmoedigen om samen met ons deze groene richting in te slaan!

Meest milieuvriendelijke verpakking

Wellicht de meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet!

Hoe kan je je bedrijf vandaag nog onderscheiden in de voedingsbranche? Een kwalitatief en smaakvol product verwacht tenslotte iedere consument. Maar wat met je verpakking? Is deze duurzaam? Kies voor Compy en zet je bedrijf op de ecologische kaart!

Compy Packaging is het nieuwste, het meest innovatieve en meest ecologische product van ACE Packaging binnen het Green Solutions assortiment! Het gaat hier om Compy-broodzakken, Compy-vellen en Compy-rollen: ontdek hier het volledige assortiment! Draag samen met ons je steentje bij aan een groene wereld!

Compy is een ecologische en milieuvriendelijke verpakking die volledig thuis + industrieel composteerbaar en recycleerbaar is. Hierdoor mag de verpakking thuis in de compostbak gedeponeerd worden of kan het met het oud papier meegeven worden. Bovendien is ze gemaakt van PEFC-gecertificeerde vezels, afkomstig uit duurzaam bosbeheer.

Het gaat om een betaalbaar en ecologisch verantwoorde verpakkingsoplossing die bovendien garant staat voor de beste kwaliteit.

Kortom, een verpakking waarmee u zich op een milieubewuste manier onderscheidt van uw concurrenten!

Greener Packaging Award voor ACE Packaging

2015 – We vallen in de prijzen!

In 2015 behaalden we alvast een Greener Packaging Award voor onze milieuvriendelijke 'Compy'- verpakking! De Greener Packaging Award is een wedstrijd die georganiseerd is door Fost Plus en Val-I-Pac om een belangrijke doelstelling te bereiken, namelijk: innovatieve verpakkingen die de ecologische voetafdruk verminderen, in de bloemetjes te zetten.

ACE Packaging biedt sinds 2016 naast de gewone Compy broodzak nu ook de Compy-vensterzak aan!

Met deze innovatie is een belangrijke stap gezet voor een meer duurzame toekomst. ACE Packaging is vast besloten om de duurzame weg te blijven bewandelen. We blijven voortdurend zoeken naar verpakkingsoplossingen die bijdragen tot een duurzame samenleving.

Klimaatambassadeur ACE

2018 – Klimaatambassadeur!

Dinsdag 16 januari 2018 — Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant maakten de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant de Klimaatambassadeur voor Vlaams-Brabantse bedrijven 2017 bekend. Onze firma, ACE Packaging ging met de titel lopen!

Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK), een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant, een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken.
ACE Packaging haalde het van Flokk NV uit Roosdaal en Multiobus Van Mullem & zonen uit Tienen. 

De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden 3 finalisten uit de verschillende inzendingen. Dit op basis van criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

Na een online stemcampagne werd uiteindelijk ACE Packaging verkozen tot ‘Klimaatambassadeur 2017’.

Naar aanleiding van onze titel maakte het miK een filmpje van onze firma.
Bekijk het hier!

 

PEFC

ACE Packaging draagt het PEFC-label. Dit internationaal erkende label toont aan dat het hout in het product zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. Het behoud van de bossen staat in bepaalde regio’s van de wereld zwaar onder druk terwijl bossen van onschatbare waarde zijn voor mensen, dieren en planten: 80% van alle dier- en plantensoorten is afhankelijk van bos.

OK COMPOST

Het OK COMPOST-label geeft aan dat verpakkingen voldoen aan de Europese norm - EN 13432 - inzake verpakking en verpakkingsafval. Concreet betekent dit dat de betreffende verpakking zal composteren in een industriële composteerinstallatie.

HOME OK COMPOST

De grondstoffen die voor deze verpakking gebruikt worden, bevatten quasi geen schadelijke stoffen, zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Ook de inkten en additieven beantwoorden aan de strenge vereisten van de Europese norm voor composteerbare verpakkingen. Je kan deze verpakkingen thuis in het compostvat of de GFT-bak deponeren.

WATERINKT 100% MILIEUVRIENDELIJK

ACE Packaging probeert het gebruik van zware metalen te beperken. Dit label geeft dan ook weer dat we onze waterinkten zo goed als mogelijk aanpassen om de zware metalen tot een minimum te herleiden.

BRC

ACE Packaging is BRC-gecertificeerd. Het British Retail Consortium (BRC), de Britse beroepsvereniging van distributeurs heeft een norm gepubliceerd die sterke garanties biedt op het vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en productkwaliteit. ACE Packaging voldoet aan de strenge eisen van het BRC

Samenwerken met ons?

Contacteer ons